BEGRIPPENLIJST – WIJ HELPEN U EEN HANDJE

Wij begrijpen dat het zoeken naar een LED lamp best een zware klus kan zijn. In deze begrippenlijst vindt u alle termen terug uit de verlichtingswereld met daarbij een heldere uitleg.

Stralingsbundels

Het accentueren van plekken uit uw interieur kan heel belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een museum waar u een klein schilderij wilt uitlichten. Dan kiest u voor een kleine stralingsbundel, zodat het licht zeer geconcentreerd de plek bereikt. Wilt u een hele kamer verlichten met spots uit het plafond? Kies dan voor een grote stralingsbundel. Zo bereikt u meer vierkante meters licht. Het licht is daarentegen wel wat zwakker, omdat het over een grotere oppervlakte wordt uitgestraald.

Stralingsbundel

CRI Waarde

CRI (Coloring Rendering Index) geeft weer hoe goed een lichtbron in staat is kleuren natuurgetrouw weer te geven. Een hoge waarde staat voor een betere weergave. Een lamp met lage waarde (kleiner dan 70) wijkt af van de natuurlijke kleur, een lamp met een waarde van 100 geeft de kleuren weer als in het daglicht. Met name in kledingwinkels of autospuitbedrijven kan de CRI belangrijk zijn: u wilt immers dat uw klanten thuis niet voor verrassingen komen te staan op het gebied van kleur! De meeste lampen hebben een CRI waarde van meer dan 80. CRI kan ook worden weergegeven als ‘Ra’ (Rationale).

CRI Waarde

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur wordt weergegeven in Kelvin (K). Bij ZakelijkLED werken we met drie verschillende kleuren: helder wit (6500K, ook wel weergegeven als 865), neutraal wit (4000K, ook wel 840) en warm wit (3000K, ook wel 830). Welke temperatuur u nodig heeft, hangt vooral af van smaak. Warm en neutraal wit worden vaak gebruikt in huiselijke settings of kantoren. Voor praktijken (tandarts, huisarts etc.) worden vaak helder witte lampen gebruikt.

KLeurtemperatuur

Downlights

Downlights kunt u zien als een kleine variant van LED panelen. LED downlights vormen de ideale vervanging voor spotjes, PL-C armaturen en meer. Door de smalle afmetingen zijn ze perfect voor in kleine ruimtes. Direct onze downlights bekijken?

Bekijk onze downlights

UFO Verlichting

UFO lampen zijn perfect voor hoge plafonds in bijvoorbeeld magazijnen. Gaat u ook voor een optimale lichtopbrengst in iedere situatie?

UFO high-bay lampen hebben een brede stralingsbundel en verlichten dus een groot oppervlak. Ze zijn ideaal voor gebruik bij plafondhoogtes van meer dan 6 meter. Met ons uitgebreide aanbod vindt u altijd de juiste lamp voor uw bedrijf. Onze high-bay lampen maken gebruik van Philips LED chips en hebben maar liefst 50.000 branduren.

Bij UFO verlichting vervangt u in tegenstelling tot HPI verlichting het complete high-bay armatuur. Zo profiteert u altijd van de hoogst te behalen besparing.

Bekijk onze UFO's

Lumen

Het aantal lumen gaat over de totale lichtstroom in een lichtbundel. Waar ‘watt’ de uitdrukking van elektrisch vermogen is, geeft ‘lumen’ aan hoeveel licht eruit een lichtbron komt. Om om te rekenen hoeveel lumen je nodig hebt, moet je het aantal watt van je oude lamp vermenigvuldigen met een factor 10. Een lampje van 40 Watt is te vervangen door een LED-lamp met een lumen van 470.

Lumen

powerfactor

De powerfactor staat voor de hoeveelheid stroom die wordt omgezet in licht. Hoe hoger de powerfactor, hoe meer stroom er wordt omgezet in licht. Een hoge powerfactor zorgt voor veel stroom naar andere componenten. Hierdoor wordt er te veel stroom omgezet in warmte. Een hogere powerfactor zorgt voor een kwalitatief beter product.

Powerfactor

Licht-lekkage

U wilt natuurlijk LED lampen met de best mogelijke lichtopbrengst, in de kleur die past bij uw bedrijf. Of dit nu warm wit, neutraal wit of koel wit is. Wat u in ieder geval niet wilt, is dat er licht verloren gaat. Bij de productie van onze LED verlichting zorgen we altijd voor een zo goed mogelijke behuizing, zodat het licht daarheen gaat, waar het heen moet. Meer over ons te weten komen?

Licht-lekkage

ENERGIE INVESTERING AFTREK (EIA)

Onze LED panelen komen in aanmerking voor de EIA. Hierdoor krijgt u (een deel van) uw investering terug van de overheid. Bekijk voor meer informatie de site van het RVO.

EIA

Dimmen

Het kan natuurlijk zo zijn dat u uw downlights wilt kunnen dimmen om de juiste sfeer te creëren. Kies bij het product of u een dimbare variant wilt ontvangen. Zodra u deze aansluit op een led dimmer kunt u de verlichting eenvoudig dimmen. Let hierbij wel goed op het wattage van de downlight(s) en het wattage van de dimmer om over- of onderbelasting te voorkomen. Meer weten of advies op maat ontvangen? We helpen u graag.

Neem contact op

HPL Verlichting

HPL verlichting is een duurzame vervanging van buitenverlichting, bijvoorbeeld in steden / langs wegen. Bent u op zoek naar een eenvoudige LED-oplossing ter vervanging voor uw hogedrukontladingslampen (HID)? Denk dan eens aan de Philips TrueForce LED-lampen, met een snelle terugverdientijd, een lange levensduur en een goed energierendement. Met het juiste lampformaat en de juiste lichtverdeling kunt u de lampen in uw huidige systeem gemakkelijk vervangen. Zo verbetert u de lichtkwaliteit, zonder de armaturen te vervangen of het lichteffect op te offeren!

HPL Verlichting

Verwijderingsbijdrage

U betaalt een recyclingbijdrage als u energiezuinige lampen en elektrische apparaten koopt. Denk aan een tv, koelkast, wasmachine, spaarlamp of een magnetron. De recyclingbijdrage is bedoeld om de kosten voor inzameling en recycling (hergebruik) te betalen.

Verwijderingsbijdrage