STAP VOOR STAP NAAR DE JUISTE LAMP

Waar moet u op letten als u LED verlichting aanschaft voor uw bedrijf? Er zijn een aantal dingen die het verschil kunnen maken als het gaat om de ideale lichtsituatie. Nadat u de categorie / lichtsituatie heeft bepaalt komen termen zoals UGR <19, Kelvin & Lumen in beeld. Op deze pagina leggen wij u de basis begrippen uit die nodig zijn voor het kiezen van de juist lamp. Een compleet overzicht vindt u op de begrippen-pagina.

Begrippenlijst

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur wordt weergegeven in Kelvin (K). Bij ZakelijkLED werken we met drie verschillende kleuren: helder wit (6500K, ook wel weergegeven als 865), neutraal wit (4000K, ook wel 840) en warm wit (3000K, ook wel 830). Welke temperatuur u nodig heeft, hangt vooral af van smaak. Warm en neutraal wit worden vaak gebruikt in huiselijke settings of kantoren. Voor praktijken (tandarts, huisarts etc.) worden vaak helder witte lampen gebruikt.

KLeurtemperatuur

Lumen

Het aantal lumen gaat over de totale lichtstroom in een lichtbundel. Waar ‘watt’ de uitdrukking van elektrisch vermogen is, geeft ‘lumen’ aan hoeveel licht eruit een lichtbron komt. Om om te rekenen hoeveel lumen je nodig hebt, moet je het aantal watt van je oude lamp vermenigvuldigen met een factor 10. Een lampje van 40 Watt is te vervangen door een LED-lamp met een lumen van 470.

Lumen

DE JUISTE LAMP VOOR DE JUISTE PLEK: UGR

UGR geeft de mate aan waarin armaturen lichthinder veroorzaken voor de gebruiker. Een paneel met UGR<19 is beter geschikt voor in kantoren. Het is wetenschappelijk bewezen dat de juiste verlichting zorgt voor een betere prestatie en een hoger welzijn! Een UGR<19 paneel zorgt voor minder lichthinder, waardoor u zich beter kunt oriënteren, de ogen minder moe worden en uw zicht niet beïnvloed wordt door lichtomstandigheden. Al onze UGR<19 panelen voldoen aan de NEN-EN 12464-1 normering en voldoen dus aan de minimale eisen voor verlichting van werkplekken

Bekijk onze panelen

powerfactor

Hoe hoger de powerfactor, hoe meer stroom er wordt omgezet in licht. Een hoge powerfactor zorgt voor veel stroom naar andere componenten. Hierdoor wordt er te veel stroom omgezet in warmte. Een hogere powerfactor zorgt voor een kwalitatief beter product. Onze panelen hebben een powerfactor van 0.95 en komen daarmee in aanmerking voor de EIA. Hierdoor krijgt u (een gedeelte) uw investering terug van de overheid. Bekijk onze begrippenlijst voor meer informatie.

Powerfactor

Licht-lekkage

U wilt natuurlijk LED lampen met de best mogelijke lichtopbrengst, zonder dat er licht verloren gaat (licht-lekkage). Bij de productie van onze LED verlichting zorgen we altijd voor een zo goed mogelijke behuizing, zodat het licht daarheen gaat, waar het heen moet. Meer weten over onze productiemethode? We vertellen u er graag over.

Neem contact op